Schapen drijven (Workshop)

Wolfershuus schapendrijven teambuilding schaapshoeder peter groepsactiviteit

Niets is te dol bij Wolfers-Event. Vaak hoor je de uitdrukking als je wilt drijven, koop dan maar zwarte en witte schapen, dan kun je 's nachts doordrijven. Onder leiding van een echte schaapsherder worden de kneepjes van het vak bij gebracht en kunt u aan eind van de dag de schapen blindelings terug de kooi in drijven.

Inclusief: Ontvangst met koffie, 2 uur spel schapen drijven, afzakkertje.

Duur: 2½ uur

Locatie:

  • Heeren van Wolfersveen (Zelhem)
  • Buurtschapshuis Halle-Heide (Halle)
  • Carpe Diem (Vethuizen)
  • Erve Brooks (Gelselaar)
  • De Maathoeve (Raalte)

Bijzonderheden:

Omschrijving:

De groep wordt ontvangen met koffie/thee. Aansluitend zal de schaapsherder uitleg gaan geven over het verloop van de middag. Op het veld staan de schapen rustig in hun kooi op u te wachten. Als voorbeeld wat de bedoeling is zal de herder zijn border collie aansturen doormiddel van korte commando's en de schapen een parcours laten volgen om ze uiteindelijk weer terug te drijven de kooi in.

Nu is het de taak aan jullie in groepjes van 6 personen komt het er op aan hoe goed de samenwerking en overleg is. Wat de border collie in z'n eentje klaart blijkt toch lastiger dan gedacht. Na verschillende heats gedaan te hebben gaat het tenslotte er om wie het beste samen werkt (echte team building). Het team met de snelste tijd zal zich een jaar lang drijver van het jaar mogen noemen. Wel na de laatste test. Dit keer zullen de drijvers geblindoekt te werk gaan en zich volledig fucussen op de herder die het team met commando's aan stuurt. Het resultaat zal verbluffend zijn ook nu zullen de schapen terug de kooi in worden gedreven.

 

Schapen drijven is ideaal te combineren met andere activiteiten en goed in te zetten bij team buildings dagen. Het spel heeft een grote fun en samenwerking gehalte. Workshop schapen drijven is ieaal om te leren samen werken en meer inzicht te krijgen in groeps gedrag.

Wolfershuus schapendrijven teambuilding bloemendal groepsactiviteit Wolfershuus boogschieten personeelsuitje groepsuitje Wolfershuus schapendrijven teambuilding vriendengroep groepsactiviteit toiletpotten race wolfershuus actie bedrijfsuitje

 

Voetnoot:

Onze schaapsherder die het schapen drijven begeleidt, komt vlak uit de buurt van Zelhem. De schapen "Drentse Heidewachters" zijn gewend om zo nu en dan korte stukken vervoert te worden. Na elke sessie van een half uur worden de schapen rust geboden. Het is tenslotte een dagje fun wat niet ten koste mag gaan van anderen en dieren.

Het schapen drijven is doorgaans het gehele jaar te boeken. Uitzondering is bij extreem droog en warm weer zal er in overleg met de herder voor een andere datum worden gekozen.

De schapen die voor het schapen drijven worden gebruikt zijn Drentse Heidewachters die ook in de Achterhoek prima kunnen leven. Het schapen drijven is een zeer leuk en vermakelijk spel die veel door vrienden groepen als groepsuitje wordt gereserveerd. Ook is het goed te combineren met een bedrijfspresentatie of teambuildings dag waarbij het schapendrijven een onderdeel kan zijn van het verbeteren van samenwerken. Bedrijven vanuit Zutphen, Arnhem en Enschede vinden de locatiegebied Wolfersveen ideaal van wege de centrale landelijke ligging en gemakkelijke bereikbaarheid.

laatste updat: 15-01-2023

Op alle door ons aangegane overeenkomsten zowel mondelinge als schriftelijke zijn van toepassing de Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH). Deze liggen bij ons ter inzage en worden op verzoek onverwijld kosteloos toegezonden. De Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH) zijn bindend voor iedereen die van onze diensten gebruik maakt. Prijswijzigingen, druk -en zetfouten ondervoorbehoud. Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Filmpje Schapen Drijven

Facebook Like